KOMENTAR DANA

Zelena Bakirova država

Lider SDA spao na mizeriju, brani ga opskurni političar Zahiragić, od Konakovića pravi izdajicu

Konaković je postao meta broj jedan SDA satelita, ljutih i razjarenih. Anadolija / Facebook

Piše: Miralem Aščić

12.10.2022

Elmedin Konaković, dojučerašnji istaknuti član SDA, operativac i bivši premijer KS, danas lider Naroda i pravde, postao je glavna meta napada režimskih medija i zelenih radikalnih botova.

On je izjavom za „Avaz“ da će izbaciti SDA iz vlasti navukao na sebe gnjev medija i piskarala pod čvrstom palicom SDA.

Opet mu se stavlja meta na čelo kao izdajniku, nekome ko pogoduje HDZ-u BiH, da je isto radio na pregovorima u Neumu... Dino je glavni negativac, a Bakir ispade spasilac. Drvlje i kamenje na lidera NiP-a. Preko noći je postao saradnik i Dragana Čovića, Milorada Dodika, jer, prema shvatanju SDA medija, ekskluzivno pravo da ide u vlast s Čovićem i Dodikom ima samo Bakir, jer on “zna da vodi procese”.

Konaković je tako postao meta broj jedan SDA satelita, ljutih i razjarenih. No, istina je sasvim drugačija. Lider NiP-a, da se razumijemo, ima svojih grešaka, kadrovskih, političkih, ali jedno je sigurno. Postao je kriv samo zato što je javno poručio da ne želi SDA u vlasti. Istu onu stranku po mjeri Bakira i Sebije, koji na državu gledaju kao na zelenu buržoaziju od Baščaršije do Marindvora, okruženu mladim junošom Harisom Zahiragićem Zahom. Borcem za pravo i pravdu.

U prijevodu, Bakir je spao na običnu političku mizeriju. Prvo je sve iz SDA otjerao. Stari kadrovi, poput Safeta Softića ili, recimo, Adila Osmanovića, šute. Šute jer, šta god da kažu, a nije po želji bračnog para s Poljina, postanu meta “stavova” i nebitnih “faktora”. Zato su i nazvani ćutolozima. A mediji na jaslama Bakira i vlasti od Dine prave metu, munafika, lopova, izdajnika i neznalicu.

Kako god bilo, Konaković, sa svim svojim mušicama, bolji je od Bakira i SDA koja u BiH želi fildžan-državu, dok su mlade ljude raselili po cijelom svijetu. I sve dok Bakir ima Novalića, Osmicu, Sebiju, trebamo se i moramo brinuti za budućnost. U rukama Bakira, Osmice i Sebije ne piše se nikome dobro.

Piše samo odabranima, zelenim kmetovima koji rade onako kako bračni par 20 godina svira. Dosta su svirali.


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.