"OVO JE POČETAK"

Ambasada SAD u Crnoj Gori: Slučaj Svetozara Marovića je definicija nekažnjivosti

Politički lideri moraju promovisati javno dobro a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni, istakli su

H. J. I.

11.4.2022

Džudi Rajzing Rajnke. Ambasada SAD u Podgorici

Slučaj Svetozara Marovića je definicija nekažnjivosti i nadamo se da će današnje akcije dodatno podstaći crnogorske vlasti da se suoče sa korupcijom, jer znamo da to javnost zahtijeva, poručila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke).

- Ovo je početak, SAD su posvećene promovisanju odgovornosti i borbi protiv nekažnjivosti za one koji su uključeni u značajnu korupciju na Zapadnom Balkanu i širom svijeta, jer korupcija bilo gdJe šteti nacionalnoj sigurnosti i ekonomskom zdravlju SAD, naših partnera i saveznika - kazala je Rajzing Rajnke, prenosi RTCG.


Endemska korupcija

Iz ambasade su rekli i da Marović treba da se vrati u Crnu Goru i suoči sa pravdom i javnošću, od koje je otimao.

- Politički lideri moraju promovisati javno dobro a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni - naveli su iz američke amabasade na Twitteru.

Kako su rekli, ukoliko ne počne rješavanje endemske korupcije, koja drži Crnu Goru u bezizlaznoj situaciji godinama, ona će nastaviti da sprječava prosperitet države.


Građani Crne Gore zaslužuju mnogo bolje

- Nastavit će da slabi demokratiju i ometa napredak države ka EU. Građani Crne Gore zaslužuju mnogo bolje - poručili su iz američke ambasade.

Sjedinjene Države u ponedeljak su uvele sankcije bivšem predsjedniku Skupštine Crne Gore i bivšem predsjedniku državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozaru Maroviću, koji je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, ali je pobjegao u Srbiju i nedostupan je crnogorskim državnim organima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.