LJEPOTA I MODA

Olja Babić: Jača sam nego ikad

Manekenka se vraća nakon razvoda na modnu scenu

A. I. M.

27.7.2014


Olja Babić, manekenka iz Banje Luke, nakon tri godine pauze, vraća se na modnu scenu. Poručuje da je, nakon nedavnog razvoda, ponovo zavrtjela svoje kolo sreće te da je jača nego ikad i da ima velike planove.

Stara ljubav

- Prije tri godine, kada sam dobila priliku da radim u Indiji, odustala sam zbog ljubavi. Upoznala sam čovjeka svog života, vodila sam se srcem i udala se. Iskreno sam to željela i ne kajem se. Uplovila sam u mirnu luku, koja je bila lijepa sve do momenta kada su ružne osobine počele izbijati na površinu. Razveli smo se poslije dvije godine - govori Babić te dodaje da trenutno razmišlja o novoj vezi i da su sve njene misli usmjerene ka novim modnim uspjesima.

U međuvremenu, Olja je diplomirala diplomatiju na Fakultetu političkih nauka.

- To je poziv kojim se definitivno namjeravam baviti, ali sada se vraćam svojoj staroj ljubavi manekenstvu. Volim da putujem i stječem nova prijateljstva. Nemirnog sam duha pa se ne želim prepustiti svakodnevici i zanemariti samu sebe - dodaje manekenka.

Povratnički izlazak na scenu zakazala je za septembar, kada, zahvaljujući svojoj agentici iz Beograda, putuje u Tursku. Uveliko razmišlja i o drugim snimanjima s obzirom na to da je u Americi završila školu glume.

Male šanse


- Volim Istanbul, jer sam tamo već radila i navikla sam se na njega. Vjerujem da ću u tom gradu lako vratiti samopouzdanje. Nakon toga, nadam se odlasku u Kinu ili Indiju na minimalno tri mjeseca. Također, velika mi je želja da otvorim modnu agenciju kako bih pomogla i drugim djevojkama iz BiH da se bave manekenstvom izvan granica ove zemlje. Kod nas su male šanse da se uspije i zaradi u sferi mode - tvrdi Babić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.