MOGUĆA PRETRAGA

Adobe predstavio AI asistenta za rad s PDF datotekama

AI asistent pomoći će korisnicima obraditi informacije iz dugačkih PDF dokumenata generiranjem kratkih pregleda njihovog sadržaja

Pomoćnik s umjetnom inteligencijom, trenutno u beta-verziji, sada je dostupan na Acrobatu. Facebook

E. Ag.

22.2.2024

Adobe je lansirao pomoćnika za umjetnu inteligenciju u svojim aplikacijama Reader i Acrobat koji može sažimati i pretraživati PDF-ove.

Pomoćnik s umjetnom inteligencijom, trenutno u beta-verziji, sada je dostupan na Acrobatu „sa značajkama koje će u Readeru doći u narednim danima i sedmicama“, navodi se u saopćenju za javnost. Adobe planira objaviti plan pretplate za alat nakon što izađe iz beta-erzije, piše RootNation.

AI asistent pomoći će korisnicima obraditi informacije iz dugačkih PDF dokumenata generiranjem kratkih pregleda njihovog sadržaja, saopćila je kompanija. Pomoćnik također može odgovoriti na pitanja o informacijama u dokumentu putem „konverzacijskog sučelja“ i predložiti pitanja o datoteci koja bi korisnici mogli postaviti.

Adobe je rekao da AI asistent također može generirati citate koji korisnicima omogućuju provjeru izvora odgovora alata i može proizvesti tekst za različite formate kao što su e-pošta, prezentacije i izvješća, navodi se u saopćenju za javnost.

Drugi AI modeli kao što je ChatGPT nude čitače PDF-a koji na sličan način ubrzavaju analizu dugih dokumenata, ali te usluge zahtijevaju od korisnika da učitaju PDF. Adobeov AI asistent je ugrađena značajka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.