BARCELONA

Kuman: Volio bih da Dembele ostane u Barceloni

On je važan igrač. Pokazao je to ovom utakmicom i golom koji nam je donio tri boda

Ronald Kuman. Arhiva

G. Šumar

6.4.2021

Nizozemski trener Ronald Kuman (Koeman) je poslije pobjede njegove Barcelone nad Valjadolidom našeg Kenana Kodre rekao da je veoma zabrinut zbog loše partije ekipe, ali je rekao da bi volio da Usman Dembele (Ousmane) ostane u klubu. I nije čudno da je Kuman veoma zadovoljan igrom Dembelea. Mladi Francuz je dao gol za trijumf Barse i to u 90. minutu i sada su se Katalonci primakli Atletiku na samo bod zaostatka.


Pritisak nije bio dobar od početka utakmice

- On je važan igrač. Pokazao je to ovom utakmicom i golom koji nam je donio tri boda. Njegova sezona je veoma dobra, mnogo je napredovao. Konstantnost je ključ - rekao je Kuman te dodao:

- Nedostajalo nam je više stvari u prvom poluvremenu. Pritisak nije bio dobar od početka utakmice, video sam sporu Barcelonu, umornu. Nismo kontrolisali utakmicu. Zato smo promijenili sistem i bili bolji u drugom poluvremenu. Bila je teška utakmica. Tim je bio daleko od nivoa. Valjadolid je odlično igrao u odbrani. Ipak, zaslužili smo pobjedu.

Slijedi El Klasiko

Kataloncima slijedi El Klasiko sa Realom, a Kuman je priznao da je ekipa već razmišljala o tom meču.

- Uvijek je važan meč i još je važniji s obzirom na to kakva je situacija u La Ligi. To su dva najveća tima na svijetu i dobar rezultat je važan za titulu - zaključio je Kuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.