OPĆINA STARI GRAD

Podrška radu Udruženja Pomozi.ba

Načelnik Čengić posjetio udruženje, obećao sredstva za Volonterski centar i pomoć Palestini. Pomozi.ba gradi povjerenje u humanitarnim naporima

Podrška radu Udruženja Pomozi.ba. Općina Stari Grad Sarajevo

S. S.

25.1.2024

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić, posjetio je Udruženje Pomozi.ba, gdje je razgovarao s predsjednikom udruženja, Elvirom Karalićem.

Razlog posjete su i nedavno potpisana dva značajna Ugovora o namjenskom grantu. Prvi u iznosu od 10.000 KM namijenjen je finansiranju projekta "Volonterski centar", koji će doprinijeti organizaciji volonterskih aktivnosti u Starom Gradu.

- Naš narod je mnogo puta bio razočaran, zbog čega je najvažnije imati povjerenja u onog ko organizuje humanitarne aktivnosti. Udruženje "Pomozi ba" ima moje puno povjerenje, zbog čega smo imali i imati ćemo i dalje mnoge aktivnosti koje zajedno realizujemo - naglasio je načelnik Čengić.

Drugi Ugovor, čija vrijednost iznosi 19.000 KM, usmjeren je na realizaciju programskih aktivnosti za pomoć narodu Palestine. Ove aktivnosti obuhvaćaju organiziranje humanitarnih akcija s ciljem pružanja pomoći područjima direktno pogođenim ratnim dejstvima i humanitarnom krizom. Sredstva će također biti iskorištena za dostavu pomoći, medicinskih resursa, te drugih neophodnih materijala kako bi se ublažile teškoće koje stanovništvo Palestine može iskusiti.

Načelnik Čengić je još jednom naglasio da je za njega socijalna politika od velike važnosti i da je zbog toga zahvalan ovom udruženju koje pomaže u realizaciji tih politika. S načelnikom u posjeti je bio i vijećnik Emir Bićo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.