BIH

Usvojena strategija za mlade

Održana 19. Sjednica OV Novi Grad

A. Š.

24.7.2014

 

 

Na današnjoj 19. Sjednici Općinskog vijeća Općine Novi Grad prihvaćen je prijedlog odluke o usvajanju projekta „Sportsko-rekreativni centar Dobrinja“.  Pored toga usvojena je i strategiju za mlade Općine za period od 2014. – 2020. godine.  Vijećnicima je prezentirana informacija o izvršenju budžeta Općine za prvih šest mjeseci ove godine.
Kako je kazao Emir Dedović, pomoćnik općinskog načalnika za privredu, finansije i inspekcijske, Općina  ove godine finansira više projekata nego prošle.  

 

- Smatramo da imamo sve preduslove da ovogodišnji budžet izvršimo u planiranom iznosu od oko 26 miliona maraka. U ovoj godini je planirana izgradnja kružnog toka u Buča Potoku, bit će završena i rekonstrukcija drvenog mosta na rijeci Bosni u Reljevu, koji je u lošem stanju - rekao je Dedović, ističući da je u toku realizacija rekonstrukcije Doma zdravlja „Kumrovec“.

Vijeće je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine, kao i Odluku o rasporedu sredstava iz budžeta Općine Novi Grad u svrhu održivog povratka u ovoj godini.

Usvojen je  i izvještaj o realizaciji programa rada Općinskog vijeća za prvih šest mjeseci ove godine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.