BIH

Lorens Listo pobjednik 448. skokova sa Starog mosta

Igor Kazić pobjednik u kategoriji skokova na noge

M.Sm.

27.7.2014



Mostarac Lorens Listo osmi put zaredom je ponio titulu šampiona pobjedivši danas na 448. skokovima sa Starog mosta. On je u veoma jakoj konkurenciji, među 26 skakača na glavu, za spektakularnu izvedbu "laste" u oba kruga dobio pet desetki.

Kako je nakon pobjede kazao Listo, nikad jaču konkurenciju nije imao, a pobjedu su presudile nijanse.

Listo je  već najavio da će se i sljedeće godine takmičiti, odnosno, kako je naveo, sve dok ga zdravlje bude služilo.

Drugo mjesto  u kategoriji skokova na glavu pripalo je, također, Mostarcu Vedadu Bašiću, a treće Mustafi Šariću iz Zenice.

U konkurenciji skokova na noge, disciplini u kojoj tradicionalno dominiraju Mostarci, među 18 učesnika pobijedio je Igor Kazić. Drugo mjesto pripalo je Admiru Deliću, a treće je zauzeo Edi Fink.

Skokove je ove godine ocjenjivao žiri u sastavu: Emir Balić, Mirsad Deda Pašić, Sanin Zukanović, Alica Jakirević i Enver Novaković.

Iako je iza podne Mostar i okolinu zahvatilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom, te obilna kiša, skoro sat i po pred održavanje manifestacije, vrijeme se stabiliziralo, a nekoliko hiljada ljudi je gledalo skokove.

Na ovogodišnjim skokovima, jedan od takmičar Ilija Spasovski iz Mostara povrijedio se prilikom izvođenja skoka na glavu, ali je nakon pružene pomoći konstatirano da je riječ o lakšim ozljedama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.