BANJA LUKE

Brnabić: Osjećamo sve veću bliskost s RS

S današnjeg sastanka

Kurir

15.3.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Banjoj Luci da joj je drago što Srbija i Republika Srpska (RS) imaju posebne odnose i što Beograd može pružiti podršku Banjoj Luci.

Brnabić se odmah po dolasku sastala s premijerkom RS Željkom Cvijanović i predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

- Drago mi je što sam u Banjoj Luci, uvijek je zadovoljstvo da vidim predsjednicu Vlade Cvijanović i predsjednika Dodika. Mislim da sve ovo pokazuje jedne stvarno specijalne veze između RS i Srbije. Vjerujte da mi osjećamo sve veću bliskost sa RS - rekla je Brnabić. 

Dodala je da je Srbija, zahvaljujući postignutoj stabilnosti, u mogućnosti da pomogne RS, općinama i građanima "sa fantastičnim projektima koje imaju".

Premijerka Srbije založila se za "što više zajedničkih i velikih projekata" i dodala da je sada jedan od prioriteta otvaranje graničnog prijelaza i mosta Ljubovija - Bratunac, kao i nastavak razgovora o novim energetskim projektima.

Sastanku u Administrativnom centru vlade RS prisustvovali su i potpredsjednica Vlade RS i ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike Srbije Vladimir Antić i ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan. 

Delegacija Vlade Srbije razgovarala je i sa gradonačelnikom Banje Luke Igorom Radojičićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.