USPJESI Lejla Kraljević nakon sajma nautike u Njemačkoj govori za „Dnevni avaz“

Svijet oduševljen prvom bh. jahtom

Osim što su predstavili svoj model luksuznog broda radi buduće serijske proizvodnje, Kraljevići ugovorili i brojne druge poslove

Piše: D. PAŠALIĆ
27.05.2019 20:09

Sa sajma: Bh. jahta plijenila je pažnju nekoliko hiljada ljudi

Prva jahta napravljena u bh. gradiću Vitezu zasijala je i oduševila svijet na Sajmu nautike održanom u Hamburgu. Najveći “Water Boat Show” u Njemačkoj završen je jučer, a među 200 ostalih, prezentirana je i luksuzna jahta koja je u potpunosti proizvedena u BiH.

- Naša jahta plijenila je pažnju nekoliko hiljada ljudi, a interesiranje da pregledaju brod iznutra pokazalo je stotine posjetilaca. Definitivno se radi o velikom iznenađenju za sve ljubitelje i znalce nautičkog turizma, bilo po pitanju komoditeta i ergonomije unutarnjeg prostora, bilo po pitanju maritivnih sposobnosti i samog oblika broda. Panoramski pogled iz katamarana, jedna je od stvari koje svakoga ko uđe u salon ostavi bez teksta - prenijela je prve utiske za „Avaz“ Lejla Kraljević iz firme “Derubis Yachts“, inače supruga vlasnika ove firme i vođe projekta Denisa Kraljevića.

Ističe da brod nisu išli prodati, nego predstaviti prvi takav model prema kojem bi radili narudžbe za serijsku proizvodnju te su i ugovorili brojne poslove.

- Osim što smo dogovorili pojedinačne isporuke za fizička lica, pregovaramo s tri čarter-kompanije o seriji brodova koji bi trebali početi s eksploatacijom kroz čartere već sljedećeg ljeta. Brod je i osmišljen da stvara novac, odnosno, da kroz rentanje ostvari povrat uloženog kroz tri do četiri sezone. Također, dogovorili smo proizvodnju plastičnih odljevaka u BiH u okviru licence. Naravno, za tu priliku moramo otvoriti novu firmu jer nam je kroz firmu “Derubis yachts” proizvodni kapacitet popunjen vlastitom proizvodnjom – kazala je Kraljević.

Oglasi

Komentari

NA VRH