STANJE NA PUTEVIMA

Obustavljen saobraćaj u tunelu Karaula

Kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat

Sanacioni radovi u tunelu Karaula. Ilustracija

Avaz.ba

5.11.2019

Zbog nestabilnih vremenskih prlika mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.  

Sanacioni radovi izvode se na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Danas od 11 do 15 sati zbog minerskih radova, moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja u mjestu Potpeć na dionici Šićki Brod - Srebrenik.

Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj - Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Sarajevo -Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prelaza) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju, danas od 7:30 do 15 sati, doći će do obustave saobraćaja na Bjelašnici na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići. Saobraćaj će se za vrijeme obustave preusmjeravati na alternativne pravce.

Večeras od 22 do 4 sata na relaciji Skender Vakuf – Turbe – Travnik – Lašva - Zenica, kretat će se vangabaritni prevoz. Vozače koji se budu kretali ovom dionicom molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Vardište (Višegrad - Užice), danas se saobraća sporije uz povremene obustave.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.