KOMENTAR DANA

Neodgovornost, oholost, bahatost

Koliko je tačno zaraženih u Živinicama, koliko ih se nalazi na liječenju ili izolaciji, niko ne zna

Almasa Hadžić. Avaz

Piše: Almasa Hadžić / Avaz.ba

21.6.2020

Danima iz vrha vijesti o povećanju broja zaraženih koronavirusom ne silazi ime Živinica, gradića nadomak Tuzle. Koliko je tačno zaraženih u Živinicama, koliko ih se nalazi na liječenju ili izolaciji, niko ne zna, ali se zna da je virus ušao u tamošnji dom zdravlja, da su pojedini ljekari i medicinsko osoblje van radnog procesa, kao i da ima onih koji, i pored simptoma koje imaju, odbijaju da se testiraju.

Društvene mreže od petka naprosto gore od negativnih komentara zbog neodgovornog ponašanja predsjedavajućeg Gradskog vijeća Živinica koji je zbog simptoma koje je imao prešutio da je dan ranije testiran na koronavirus i, ne čekajući nalaz koji je domalo potvrdio da je zaražen, došao na svečanu sjednicu Gradskog vijeća, s prisutnim gostima ručavao, družio se, a potom stigao čak i u džamiju na džumu.

Ovakvo ponašanje možda bi se moglo pravdati neupućenošću da je u pitanju neko ko je na sjednicu Gradskog vijeća, u brzini, zalutao s depoa sekundarnih sirovina, ali da pod sumnjom zaraze svjesno među okupljene dođe čovjek koji predsjedava GV, usto je pomoćnik direktora Doma zdravlja i član njegovog Nadzornog odbora, potpredsjednik GO SDA, koja ga je na sve te funkcije postavila, i član njenog Kantonalnog odbora, to se može objasniti samo ljudskom ohološću i bezobrazlukom.

Više od toga koliko je ovaj dugogodišnji živinički uhljeb zarazio ljudi s kojima se u petak zdravio i grlio i koliko ih je zbog toga trenutno u izolaciji (saznajemo da je u izolaciji i njegov sugrađanin - premijer TK) važnije je pitanje kakva to vlast ovako neodgovornu i bahatu osobu godinama može držati na čak pet izvršnih i političkih funkcija.

Niko nema pravo osuđivati nekog ko je zaražen koronavirusom. No, oni koji svjesno prešućuju simptome zaraze, posebno oni od kojih se očekuje odgovoran odnos prema sredini u kojoj žive, onda, zaista, zaslužuju sve ono što im preko društvenih mreža upućuju njihovi prijatelji, pa čak i partijski drugovi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.