VREMENSKA PROGNOZA

Još danas uživajte u suncu, za vikend kiša

Najviša dnevna temperatura danas od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni

Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca. Avaz

Avaz.ba

10.7.2020

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna oko 31 stepen.

Uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima. Poslije podne, usljed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. arhiv

Sutra malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti. U Bosni se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.