VREMENSKA PROGNOZA

Danas pretežno sunčano, na jugu do 32 stepena

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na prethodne dane

Temperature neće biti suviše visoke. Avaz

Avaz.ba

20.8.2020

U Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na prethodne dane. Nakon svježijeg jutra, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji biti ugodnije, uz duže sunčane intervale i ne suviše visoke temperature. Stoga će većina populacije biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

I sutra će u BiH biti sunčano. Avaz

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu do 34 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 36 stepeni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.