POSLANIK U NSRS

Bratić o Viškoviću: Pozicija nikom ne daje pravo imuniteta, neka ga Tužilaštvo ispita

Sud i Tužilaštvo trebaju da rade posao, rekao Bratić

Senad Bratić. N1

Fu. M. / Avaz.ba

22.9.2020

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić rekao je danas kako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine treba da postavi pitanje premijeru Vlade RS Radovanu Viškoviću o navodima koji ga dovode u vezu sa genocidom u Srebrenici.

- Mislim da je primjerenije da Tužilaštvo BiH postavi pitanje premijeru po pitanju navoda zaštićenog svjedoka koji se izjasnio na Sudu BiH, kako 2007. tako i 2017. godine, po pitanju odvođenja zarobljenih Bošnjaka i po pitanju izvršenog genocida na prostoru Srebrenice a poslije toga i po pitanju premještanja masovnih grobnica i skrivanja tragova tog ratnog zločina - izjavio je Bratić.

Kazao je i da nikom pozicija ne daje pravo imuniteta.

- Mislim da funkcija bilo koga, pa i premijera Vlade RS, ne daje imunitet da se izvrši provjera i da se utvrde tačne činjenice ukoliko postoje relevatni dokazi i da se i postupi po istom. Mislim da nikome pozicija ne daje pravo imuniteta. Sud i Tužilaštvo trebaju da rade posao, a stoji i da se provjere navodi i da se utvrdi da li postoji odgovornost i ako postoji, treba svako pa i premijer, da odgovara za svoje postupke - dodao je Bratić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.