SJEDNICE

CIK objavio spiskove birača izvan BiH za Mostar

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača

G. M.

CIK objavio imena registriranih glasača

Foto: Arhiv


Centralna izborna komisija BiH je na 70. (hitnoj) sjednici održanoj 28.10.2020. godine donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača.

U skladu sa članom 3.1 stav (2) i (3) Izbornog zakona BiH, Centralni birački spisak i izvodi iz Centralnog biračkog spiska su javni.

U cilju osiguranja tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Centralnog biračkog spiska Centralna izborna komisija BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti ličnih podataka, Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Izvod možete vidjeti OVDJE 

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača.

Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Centralne izborne komisije BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja ličnih podataka u aplikaciju “Provjerite status vaše prijave”.

Žalbe na navedenu odluku, koja će danas, 28.10.2020. godine biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH do petka, 30.10.2020. godine do 24 sati.

Centralna izborna komisija BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Centralne izborne komisije BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Više o:

CIK Mostar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na