OSTAJEMO BLISKI PARTNERI

Šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala novom rukovodstvu VSTV-a

VSTV ima ključnu ulogu u vraćanju povjerenja javnosti u pravosudne institucije, te mora biti predvodnik reformi u pravosuđu, piše u čestitci

N. Aj.

Kavalek: Radujemo se saradnji s novoizabranim rukovodstvom

Foto: Arhiv


- Misija podržava VSTV BiH kao ključnu instituciju čiji je mandat da osigura nezavisnost, nepristrasnost i profesionalizam bh. pravosuđa. Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine BiH kao tijelo zaduženo ne samo za imenovanje sudija i tužilaca, već i za kreiranje, ocjenjivanje i diseminaciju pravosudne politike u BiH, ima ključnu ulogu u vraćanju povjerenja javnosti u pravosudne institucije, te mora biti predvodnik reformi u pravosuđu - stoji u čestitci.

Ambasadorica Kavalek je istakla da bi VSTV trebalo da služi kao primjer, pridržavajući se najviših etičkih standarda u svom radu na jačanju procedura imenovanja i disciplinskih postupaka.

- Misija OSCE-a u BiH ostaje blizak partner VSTV-a i raduje se saradnji s novoizabranim rukovodstvom u svim ovim procesima koji za cilj imaju jačanje integriteta, transparentnosti i odgovornosti bh. pravosuđa - naglasila je Kavalek.

NA VRH

Podijeli članak na