NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju “Dnevnog avaza” čitajte: Šta donosi novi američki ambasador

Novi američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) u petak je stigao u Sarajevo

Avaz.ba

19.2.2022

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Šta donosi novi američki ambasador.

Novi američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) u petak je stigao u Sarajevo. On je na ovoj poziciji zamijenio dosadašnjeg ambasadora u našoj zemlji Erika Nelsona (Eric).

NEUSPJEŠNO DISCIPLINIRANJE Odgovor prijateljima iz Ambasade Rusije: Udarati u našoj zemlji na bilo koga ne može biti vaša misija. Poslije brutalnih prijetnji iz Ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini koje su upućene „Dnevnom avazu“ putem zvaničnog redakcijskog e-maila, a koje smo podijelili s javnošću i dobili veliku podršku bh. građana iz različitih sfera života, oglasili su se iz ambasade s porukom da „mirno spavamo“.

Komentar je napisao Fadil Mandal: Šta boli Rusiju?

KO KUPUJE VRIJEME Pregovori o Izbornom zakonu u ćorsokaku: Bez pritiska stranaca male šanse za dogovor. Serija pregovora o promjenama Izbornog zakona u BiH do sada ne da nije urodila plodom nego se čini da se stvari i dalje nisu pretjerano pomakle s mrtve tačke.

Na stranama Globusa čitajte: Uključeno lansiranje balističkih i krstarećih projektila: Rusija najavila vježbe koje će nadgledati Putin.

SUD BiH Advokatica Adna Dobojlić iznijela završne riječi: Zatražena oslobađajuća presuda za Vikića. Iznoseći završne riječi, odbrana legendarnog komandanta Specijalne jedinice i komandanta Jedinice rezervnog sastava Dragana Vikića zatražila je oslobađajuću presudu u predmetu u kojem je Državno tužilaštvo podiglo optužnicu za zločin počinjen u sarajevskom Velikom parku 22. aprila 1992. godine, kada je ubijeno osam ratnih zarobljenika.

NESLAVNI REKORD U februaru stigle 1.242 obavijesti o promjeni cijena: Ide li gorivo na 3 KM? Trenutno je cijena litra goriva u BiH za oko 0,60 KM viša u odnosu na isti period prošle godine. Do sada je rekordna cijena bila iz 2008. godine, kada smo litar dizela plaćali 2,56 KM.

USPJESI Sarajlija Tomislav Cvitanu šić razvio bh. zastavu na vrhu Afrike: Nakon Kili mandžara na redu je Everest.

Benjamina Karić, grado načelnica Sarajeva, za „Dnevni avaz“: Optimistični smo u vezi sa ZOI 2030. Između ostalog, govorila je i o projektima koji su planirani za ovu godinu, obnovi bob-staze, ali i troškovima Gradske uprave.

Slučaj iz Kovanića šokirao bh. javnost: Turiste iz Turske držao zarobljene šest dana.

SARAJEVO Oskarovac Danis Tanović oglasio se o zdravstvenom stanju sina: Svaki Orhanov treptaj i pokret prstom nam puno znače.

PEKING Norvežani oborili rekord Zimskih olimpijskih igara: Prva zemlja s 15 zlatnih medalja. Pobjedom Johanesa Tingnesa Boa (Johannes Thingnes Boe) u biatlonskoj utrci na 15 km s masovnim startom, Norveška je došla do rekordnog 15. zlatnog odličja u Pekingu postavši prva zemlja koja je to uspjela na jednim ZOI.

KVALIFIKACIJE ZA SP Miralem Halilović, kapiten bh. košarkaša, za “Avaz”: Alibegović nam donosi dimenziju više.

Čitaocima poklanjamo novinu u novini “Panorama”.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.