ZVANIČNE INFORMACIJE

Načelnik Dragan Jurković: Tržište u Neumu je otvoreno

Unutar tog tržišta može prodavati ili kupovati onaj koji ima tu potrebu i želju, istakao je Jurković

Dragan Jurković. Arhiva

H. J. I.

17.3.2022

Udruženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je "veliku podršku načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva".

Ove izjave navode se u saopćenju za javnost nakon što je 15. marta održana sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

Načelnik Neuma, Dragan Jurković ističe da je tržište otvoreno. 

- Tržište je otvoreno, unutar tog tržišta može prodavati ili kupovati onaj koji ima tu potrebu i želju. Za tu informaciju treba kontaktirati one koji su tu informaciju pustili. To je saopćenje Udruge i smatram da bi to oni trebali da razjasne. - rekao je Jurković.

Dodaje da to Udruženje kao i svako drugo ima pravo iznositi svoje stavove.

- Mi kao lokalna zajednica niti koga sprječavamo da kupuje niti zabranjujemo da prodajemo. Ne stojimo iza toga da bi smo nekome branili. Osnovno pravo svakog građana je da u koliko ima finansijska sredstva, da ta sredstva može uložiti gdje želi. To bi se trebalo obratiti onima koji su dali svoje saopćenje. Kao načelnik sam rekao koje je moje mišljenje. Dolaskom na ovu funkciju načelnika u vezi sa tom braniteljskom populacijom sam htio da jedinstveno izabero vodstvo, a ne da imaju 6 udruga. Bilo je nezadovoljstvo kadrovskom politikom gdje branitelji smatraju da nisi dovoljno zastupljeni, ja mislim da jesu - zaključio je Jurković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.