PREDSJEDNIK UDRUŽENJA

Grabovica za "Avaz": Ko je Srđan Puhalo da preispituje koliko je djece ubijeno u Sarajevu

Odakle njemu 10.000 KM, ko će mu dati i da nudi na tako bezobrazan način da se nešto takvo dokaže, pita se Grabovica

Grabovica: Neka ga bude sramota. Avaz

Piše: E. T.

8.5.2022

Nakon što je Srđan Puhalo objavio tekst u kojem problematizira broj ubijene djece u Sarajevu, za portal "Avaza" reagirao je Fikret Grabovica, predsjednik "Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995".



 

Ovo je provokacija

Podsjetimo, Puhalo je u autorskom tekstu napisao da "nudi 10.000 KM pojedincu, nevladinoj organizaciji, državnim institucijama, međunarodnim organizacijama, udruženjima građana, medijima, koji mu donesu relevantne podatke da je u opkoljenom Sarajevu, koje je kontrolisala Armija BiH, ubijeno 1.601 dijete".

Grabovica kaže da Puhalo nije relevantan te da nema pravo da se bavi ovom temom.

- Neka ga bude sramota i zapravo, odakle njemu 10.000 KM, ko će mu dati i da nudi na tako bezobrazan način da se nešto takvo dokaže! To je očito provokacija. Međutim, taj Srđan Puhalo, nikada nije našao za shodno u proteklim godinama da kritikuje one koji izmišljaju laži kada se radi o stradanju Srba tokom opsade grada, gdje oni izmišljaju da je ubijeno 7-8 hiljada Srba. A ja sam proveo u gradu sve vrijeme opsade niti jedan Srbin nije pod namjerom ubijen. I ono što je pobijeno, poginulo je od njihovih granata i njihovih snajpera s okolnih brda - kaže Grabovica za "Avaz".


Pita se zašto te očigledne laži Puhalo nije raskrinkavao.

- Bio sam na mnogim konferencijam i skupovima gdje se govorilo o stradanjima u Sarajevu. Nikada niko nije stavio primjedbu niti je kritizirao. Našao se jedan Puhalo da to radi. Učinit ćemo sve da mu makar federalni mediji ne daju prostor, da daje svoje ljigave analize i komentare! Nisam nikada pročitao neki normalan njegov komentar ili analizu.

Dosipanje soli na ranu

On se vrtio samo tamo gdje je mogao koju marku da zaradi. Lik koji nije relevantan i ne treba mu davati na značaju. Ovo je dosipanje soli na rane roditeljima koji su izgubili svoju djecu - ogorčen je Grabovica.

Pita zašto Puhalo nikada nije odao počast na spomeniku ubijenoj djeci Sarajeva.

- Ljut sam. Ovo nije korektno - kaže na kraju Grabovica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.