BIHAMK UPOZORAVA

Poslušajte savjete: Ako idete na put, krenite u ranim jutarnjim ili večernjim satima

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče. ILUSTRACIJA

A. O.

21.7.2022

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetuje se vozačima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila saobraćaju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. 


Preticajna traka

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Molimo vozače da na ovim dionicama voze znatno smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog sanacionih radova, danas (20.07.) od 07 do 19 sati na magistralnom putu Skokovi-Srbljani, kroz naselje Ćoralići vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.


Granični prijelaz

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prijelazu) granični prelaz Gradina nije u funkciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.