SARAJEVO

Domovi zdravlja KS i Stari Grad Mostar uspostavljaju saradnju

Gosti iz Mostara su se najviše interesovali za iskustva JU Dom zdravlja KS u vrijeme dvogodišnjeg perioda pandemije Covid-19

Baltić se zahvalio delegaciji iz Mostara, te izrazio želju da se iz svega toga razvije dugogodišnja uspješna saradnja. Arhiva

H. J. I.

21.9.2022

Delegacija Doma zdravlja Stari Grad Mostar predvođena direktorom Edinom Kapetanovićem posjetila je danasJU Dom zdravlja KS (JUDZKS) gdje su sa direktorom ove ustanove Abelom Baltićem i njegovim saradnicima razgovarali o uspostavljanju saradnje.

- Drago nam je što ste vi prvi dom zdravlja sa kojim ćemo zvanično uspostaviti saradnju. Vi ste najveći dom zdravlja u našoj državi i imamo mnogo emocionalnih i racionalnih razloga zbog kojih želimo saradnju. Mnogo stvari znamo o vama i vašem radu i želimo da iz ovog ishodimo dobre stvari koje će i nama u perspektivi biti od koristi - rekao je Kapetanović u ime mostarske delegacije.

Baltić se zahvalio delegaciji iz Mostara, te izrazio želju da se iz svega toga razvije dugogodišnja uspješna saradnja.


- Siguran sam da dijelimo 99 posto problema u obavljanju ovako humanog posla. Važna nam je razmjena iskustava i perspektiva u okviru koje na nekim poljima možemo dati zajednički doprinos. Ovdje najviše mislim na segment edukacije. Otvoreni smo za bilo koji vid saradnje - istakao je Baltić.

Gosti iz Mostara su se najviše interesovali za iskustva JU Dom zdravlja KS u vrijeme dvogodišnjeg perioda pandemije Covid-19. Baltić i predstavnici menadžmenta su govorili o tom teškom periodu, gdje je još jednom istaknuto da je JU Dom zdravlja KS bila nosilac borbe protiv Covid-19, saopćeno je iz Press službe JUDZKS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.