NIJE BILO POVRIJEĐENIH

Objavljen novi snimak udara drona na Kremlj

Predsjednik Rusije je dobro i on normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, rekli su iz Kremlja

Napad drona na Kremlj. Screenshot

S. S.

3.5.2023

Pres služba predsjednika Rusije Vladimira Putina danas je saopćila da su ukrajinske snage tokom noći dronovima napale predsjedničku rezidenciju u Kremlju.

Kako javljaju mediji, ruske vojne i obavještajne agencije onesposobile su dva drona, a povrijeđenih nije bilo.

Predsjednik Rusije je dobro i on normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, dodaju iz Kremlja.

"RIA Novosti" prenose da Putin nije bio u Kremlju u trenutku napada, dok očevici tvrde da se prva eksplozija čula u 2.30 po moskovskom vremenu, a druga svega nekoliko minuta kasnije.

- Što se tiče dronova iznad Kremlja. Sve je to predvidljivo. Rusija očito priprema veliki teroristički napad. Zato prvo pritvara veliku navodno subverzivnu skupinu na Krimu. I onda demonstrira "dronove iznad Kremlja". Prije svega, Ukrajina vodi isključivo odbrambeni rat i ne napada ciljeve na teritoriju Ruske Federacije. Za šta? Time se ne rješava nikakvo vojno pitanje - rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Podoljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.