RIJEČ STRUKE

Prof. dr. Reuf Karabeg za "Avaz": Kolege iz svijeta znaju da se i u BiH radi vrhunska hirurgija

Dr. Reuf je prezentirao stručno-naučni rad iz oblasti estetske hirurgije

Dr. Karabeg: Razmjena iskustava. Avaz

7.2.2024

Na IMCAS kongresu u Parizu, koji je održavan od 1. do 3. februara, na 25. godišnjicu postojanja, prisutni su bili i plastični hirurzi iz BiH prof. dr. Reuf Karabeg, predsjednik Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH i Balkanskog udruženja plastičnih hirurga BAFPRAS, i prim. dr. Amela Karabeg. Kongres je pratilo više od 13.000 registriranih učesnika.

Prezentirao stručno-naučni rad

Prof. dr. Karabeg je održao predavanje, tj. prezentirao stručno-naučni rad iz oblasti estetske hirurgije čiji je koautor i prim. dr. Amela Karabeg.

- Ponosna sam na poštovanje nas iz BiH koje smo vidjeli na svakom koraku od medicinskih krugova svijeta. Čini me sretnom to da je dr. Reuf, kao jedini predavač plastične i estetske hirurgije iz BiH i reprezent plastične i estetske hirurgije naše države i naše Poliklinike “Karabeg” na ovom kongresu, predavanje izlagao pred hiljadama ljudi sa zastavom BiH - kazala je dr. Amela.

Najvažnije je, dodala je, da donose mnogo najnovijih i unaprijeđenih procedura i znanja iz svih oblasti plastične i estetske hirurgije, dermatologije i medicinske tehnologije, a sve za dobrobit pacijenata.

Dr. Reuf je dodao da je cilj njihovog odlaska u Pariz edukacija u multilateralnom smislu.

- Dakle, ne samo uzimanje nego i davanje našeg bosanskog znanja i razmjena iskustava. Komunikacija je značajna za promoviranje i unapređenje najvećih vrijednosti plastične hirurgije, ali i medicine i hirurgije u širem, globalnom smislu. Bitno je da kolege iz svijeta, a bilo ih je iz 130 država, znaju da se i u BiH radi vrhunska hirurgija - kazao je dr. Reuf.

Kongresi i simpoziji

Kako iznose prof. Karabeg i dr. Amela Karabeg, Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH, kao i Fellows in science će imati akademsku i stručnu podršku od ICOPLAST-a (Konfederacija svih nacionalnih udruženja svijeta) i ESPRAS-a (Evropskog udruženja plastičnih i estetskih hirurga) te će se unutar Balkanskog kongresa, koji se održava od 19. do 22. septembra 2024. u Sarajevu, održati i jednodnevni ICOPLAST i jednodnevni ESPRAS simpoziji. 

Najvažnija saznanja iz oblasti plastične i estetske hirurgije dobivena u Parizu brzo stižu u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.