LIČNOST DANA

Samir Bekrić: Čovjek odluke

U derbiju kola Premijer lige presudio klubu u kojem je nekada igrao

Samir Berkić. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: N. D.

3.12.2020

Igrač Željezničara Samir Bekrić nije jedini junak 17. kola Premijer lige BiH, ali, s obzirom na specifičnost situacije, zaslužuje posebne pohvale. Postigao je gol, njegovi igrači su bili u ekstazi u 90. minuti susreta, kada se to desilo, a on je ostao miran. Tri boda, velika pobjeda protiv Zrinjskog, a Bekrić je bio hladan.

Pokazao je poštovanje prema klubu u kojem je igrao, rekao poslije utakmice kako ne može zaboraviti ono što je doživio u Mostaru, ali je, i pored toga što se nalazi u fudbalskim poznim godinama, pokazao da je pravi profesionalac. Asistencija i gol za poluvrijeme govore kako oni koji su govorili da je dao svoje nisu u pravu.

Samir Bekrić rođen je 20. oktobra 1984. godine u Tuzli. Igrao je za Gradinu, odakle je otišao u Željezničar, a potom se otisnuo van BiH. Bio je u Incheon junajtedu i Tobolu prije nego što je opet stigao na Grbavicu. Promijenio je još nekoliko klubova, a, između ostalih, igrao je i za Zrinjski. Na početku ove sezone po četvrti put je stigao na Grbavicu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.