KOMENTAR DANA

Gospodarom protiv novinara

Gotovo nikoga više ne iznenađuje retorika onih koji su bili na javnim funkcijama, no nisu uspjeli sakriti sve malverzacije

Adem Zalihić. Avaz

Piše: Ema Maslo

25.1.2022

Vi želite da me diskreditirate, vama na čast. Pišite šta god hoćete, ja protiv vas imam svog Gospodara i, šta god vi kažete od laži, ja ću objaviti na Facebooku. A vi pišite šta god mislite po vašoj savjesti i po nalogu vaših nalogodavaca. Eto, ja sam po ovakvom jadu i belaju neka ekskluzivna vijest, smijenjeni direktor!

Na ovaj način odgovorio je SDA-ov smijenjeni direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić potpisnici ovih redova na pitanje je li tačna informacija da je od sredstava Zavoda plaćena njegova vozačka dozvola za A-kategoriju (motocikl). Također, za motocikl u vlasništvu Hitne pomoći ministar zdravstva KS Haris Vranić nedavno je ustvrdio da ga je Zalihić koristio u privatne svrhe, vozeći se po planinama.

No, gotovo nikoga više ne iznenađuje retorika onih koji su bili na javnim funkcijama, no nisu uspjeli sakriti sve malverzacije počinjene tokom svog mandata. Jer postala je uobičajena praksa da svi zalihići ovog društva, u svim strankama, kastama i na svim pozicijama, populistički naštimani, za rad, ali i kritike kao svjedoka prizivaju Boga i ono što je privatno (vjeru) plasiraju u javni prostor te za sve loše krive novinare.

I onda isti taj Zalihić odgovori da jeste položio vozački na osnovu javnog oglasa koji je sam raspisao, a sve kako bi bio „primjer kolegama doktorima da se uključe u Jedinicu Hitne pomoći na motociklima“.

I onda, valjda, nijedan degutantni zalihić koji je u prošlosti, jeste i bit će „primjer drugima“ od naših para ne treba biti pitan dok se godinama iživljava nad građanima. Treba ih, valjda, pustiti da budu dio povlaštene kaste koja ovu državu vodi kao svoju privatnu firmu.

Treba ih, valjda, pustiti da, koristeći poluge vlasti ili činjenicu da su „smijenjeni pa što su bitni“, bahatim i drskim ponašanjem prođu neokrznuti. E, pa neće moći, naročito ako se ima u vidu činjenica da, osim medija, postoje i neki uredi za borbu protiv korupcije, ali i tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.