ZVANIČNO

Bruklin Netsi otpustili Stiva Neša

Koštao ga užasan start sezone

Neš: Pet poraza u prvih sedam mečeva. TWITTER

A. V.

1.11.2022

Bruklin Netsi otpustili su trenera Stiva Neša (Steve Nash) nakon užasnog starta sezone i i pet poraza u prvih sedam mečeva.

Poznato je da Neš nije bio u dobrim odnosima s prvim zvijezdama tima Kevinom Durentom (Durantom) i Kajrijem Irvingom (Kyrie), tako da ovo nije preveliko iznenađenje.

Iz kluba su saopćili da će "uskoro dovesti novog trenera", ali nisu pričali o imenima.

- Želimo da se zahvalimo Stivu za sve što je uradio za našu franšizu u prethodne dvije godine. Od kada je postao trener suočio se sa mnogo izazova i zahvalni smo mu na liderstvu, strpljenju, poniznosti i svemu što je pokazao. Bila je ovo veoma teška odluka, ali poslije dugog razmišljanja i analiziranja sezone koja je tek počela, odlučili smo da je ovo neophodno. Želimo mu sve najbolje u budućnosti - rekao je generalni menadžer Šon Marks (Sean Marks).

Oglasio se i vlasnik kluba Džoe Tsai (Joe).

- Upoznao sam Stiva tokom perioda u klubu i nije nikada bježao od izazova. Moje divljenje i poštovanje prema njemu je raslo, naporno je radio i donio je pozitivan stav u našoj organizaciji, čak i u momentima kada je nad nama bila nadvijena velika oluja. Želimo da se zahvalimo njemu i njegovoj porodici na svemu. Počeli smo ovo putovanje kao kolege, rastajemo se kao prijatelji - poručio je Tsai.

Neš je na klupu Netsa došao 2020. godine i to mu je bio prvi samostalni trenerski angažman.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.