PRESS KONFERENCIJA

Petev: Prenesemo li urađeno s treninga doći ćemo do pobjede

Zmajeve sutra očekuje prijateljski okršaj sa Crnom Gorom

Petev pred duel sa Crnom Gorom. SCREENSHOT

E. Ćosić

1.6.2021

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra očekuje prijateljski okršaj sa Crnom Gorom koji se igra na Grbavici od 18:00 sati. Nakon što su gosti održali press konferenciju, od 19:00 sati pred predstavnike sedme sile će i iz tabora reprezentacije BiH.

Pored selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) medijima se obratio i golman Ibrahim Šehić, kapiten reprezentacije u izostanku Edina Džeke i Miralema Pjanića. Na pitanje o postavci sastava sutra, selektor nije želio otkrivati karte čuvajući faktor iznenađenja uprkos revijalnom karakteru utakmice. 

- Naravno da ćemo i mi isprobati nove igrače. Najbitnije da držimo neki sistem igre. Ja ne razlikujem utakmice. Bitno je da mi nađemo motivaciju da prvo dokažemo sebi da možemo, da damo sve od sebe, da pokušamo odigrati odgovorno i ako to uradimo doći ćemo do uspjeha. Ove pripreme su dobro prošle. Želimo ovo sa treninga da prenesemo na teren i ako uspijemo rezultat će biti u našu korist sto posto - poručio je Petev.

- Mi igrači na svaku utakmicu gledamo isto. Kad god dođemo na okupljanje bitan nam je rezultat. Najbitnije je pobjediti kad igramo za reprezentaciju, da obradujemo navijače i naciju. Posebna draž je igranje protiv komšija, ali najvažnije u ovom trenutku, u ovom teškom terminu godine, svi ostanemo zdravi i da prođe sve bez povreda, a da prikažemo dobar fudbal, da oni koji nas gledaju uživaju - rekao je Šehić, potom uporedio dva protivnika bh. selekcije u junskim utakmicama.

- Igramo protiv kuće protiv Crne Gore. Naravno da je Crna Gora možda lakši protivnik nego Danska, ali Danska se sprema za Evropsko prvenstvo i ja mislim da smo im mi posljednja provjera pred Euro. Bit će teško, oni moraju dobro odigrati protiv nas zbog samopouzdanja. Teško je porediti te dvije utakmice, obzirom da ćemo i mi igrati drugačije.


Podsjećamo, reprezentativce Bosne i Hercegovine nakon sutrašnjeg prijateljskog duela protiv Crne Gore za četiri dana očekuje još jedna utakmica. Četiri dana nakon utakmice na Grbavici Zmajevi putu u Brondbi na megdan Danskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.