BANJA LUKA

Republika Srpska opredijeljena za evropski put BiH

Višković naglasio da RS među prvima u BiH ispunjava svoje obaveze u oblasti evropskih integracija

Sa sastanka: Usvojen dokument Zajedničke socioekonomske reforme. Vlada RS

Fena

10.10.2019

Republika Srpska je opredijeljena za evropski put, ponovio je entitetski premijer Radovan Višković tokom razgovora s novoimenovanim šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, ambasadorom Johanom Satlerom (Sattler).

Naglasio je da RS među prvima u BiH ispunjava svoje obaveze u oblasti evropskih integracija te podsjetio da su institucije tog bh. entiteta pokazale jasnu opredijeljenost te daju aktivan doprinos procesu evropskih integracija uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti, saopćeno je iz Vlade RS.

Višković je upoznao ambasadora Satlera s tim da je Vlada RS danas usvojila dokument  Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019.-2022. godina, koji je u potpunosti u skladu s programom rada Vlade i prati reformske procese koji se već provode te da je realizacija velikog broja mjera u toku.

Na sastanku u Banjoj Luci je razmijenjeno mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u RS i BiH i izraženo očekivanje da će, kako je saopćeno, ubrzo biti izabrana Vlada Federacije BiH i uspostavljen novi saziv Vijeća ministara BiH kako bi se nastavile započete reforme i projekti s ciljem unapređenja efikasnog kretanja naprijed i stvaranja boljih uvjeta za poslovanje privrednih subjekata i unapređenje životnog standarda svih građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.