KONGRESI

Sarajevo će biti svjetski centar studenata stomatologije

Učesnici će moći steći znanja i vještine iz oblasti digitalne i estetske stomatologije, rada na laserima...

Članovi organizacionog tima: Bogat program. Avaz

Piše: J. A.

3.1.2020

Studenti Stomatološkog fakulteta s klinikama Univerziteta u Sarajevu od 15. do 22. februara 2020. godine bit će domaćini 66. svjetskog studentskog stomatološkog kongresa u BiH (IADS MYM 2020.).

-  Drago mi je da će se i naša država naći na historijskoj tabli IADS-a i što će se ove generacije studenata Stomatološkog fakulteta s klinikama moći ponositi da su organizirale najveći događaj. Od 15. do 22. februara bit ćemo svjetski centar studenata stomatologije – kaže inicijator ovog značajnog događaja, dr. Mirsad Kadić, mladi Kakanjac i dobitnik priznanja "Zlatna značka" Univerziteta u Sarajevu.

Učesnici će moći steći znanja i vještine iz oblasti digitalne i estetske stomatologije, rada na laserima, intraoralnim kamerama te će moći biti učesnici određenih radionica. Kongresu će prisustvovati veliki broj renomiranih stručnjaka iz cijelog svijeta.

- Učesnici će moći prisustvovati predavanjima i radionicama renomiranih profesora i stručnjaka iz Japana, Rusije, Maroka, Austrije, Turske, Danske, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije te BiH. Također, studenti će imati priliku izlagati svoje naučne radove – pojasnio je Kadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.