GODIŠNJICA DEJTONA

Riker: Vjerujemo da je pred BiH svijetla budućnost

Pozdravljamo odluku članova Predsjedništva BiH da naglase svoju posvećenost miru, međunarodnom uvažavanju i boljoj budućnosti za mlade u BiH

Filip Riker. Ambasada SAD

Piše: Fu. M.

20.11.2020

Obilježavajući 25. godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Euroaziju Filip Riker (Phillip Reeker), koji je također učestvovao na današnjem sastanku s Predsjedništvom BiH, obratio se građanima naše zemlje.

- I dok poštujemo i sjećamo se onog što je postignuto u prošlosti, mi, Sjedinjene Države i međunarodna zajednica podržavamo građane BiH fokusirane na budućnost da bismo osigurali da i u narednih 25 godina dođe do ispunjenja euroatlantskih težnji ove zemlje.

Pozdravljamo odluku članova Predsjedništva BiH da naglase svoju posvećenost miru, međunarodnom uvažavanju i boljoj budućnosti za mlade u BiH.

- BiH zaslužuje posvećenost svih stranaka rada na zajedničkoj budućnosti. Vjerujemo da je pred BiH svijetla budućnost. Dok obilježavamo ovu godišnjicu budimo odlučni i učinimo da sljedeća generacija ostvari obećanje i potencijal za mir, sigurnost i prosperitet u okviru euroatlantske integracije - kazao je Riker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.