NAPUŠTA SARAJEVO

Davor Dragičević: Vraćam se u geto

Dobili smo da ova dva predmeta budu prioritet u radu Tužilaštva BiH, svi smo dobili zaštitu i sigurnost od ubica i zločinaca, korumpiranih tužioca

Piše: N. Ajnadžić

29.5.2022

Brojni građani došli da pruže podršku dvojici očeva. N. Ajnadžić

Ne napuštam, to svima pokušavam objasniti. Samo se vraćam u geto. Po potrebi ću se vratiti sa još radikalnijim koracima, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida.

On je danas nakon više od dva mjeseca digao svoj šator u kojem je spavao pored Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je na sastanak u Tužilaštvu na kojem su bili on, Muriz Memić i njihov advokat Ifet Feraget.


Djeca su trebala biti živa, spašena

- Dobili smo da ova dva predmeta budu prioritet u radu Tužilaštva BiH. Mogu reći da smo svi dobili zaštitu i sigurnost od ubica i zločinaca, korumpiranih tužioca - kazao je Dragičević.

Jedna od najvažnijih stvari, kako je rekao Davor, jeste pokretanje istraga za ubistva Davida i Dženana.

- Dženan nije stradao u saobraćajnoj nesreći, Dženan je ubijen. David Dragičević nije stradao, David je ubijen. Jučer smo Muriz i ja pričali najgoru stvar. To je da je Dženan sedam dana bio u komi i bolnici, a David otet. Djeca su trebala biti živa, spašena. Mi idemo dalje, i ja i Muriz - emotivno je rekao Dragičević.

Zahvalio se još jednom svima, posebno "divnim ljudima iz Sarajeva".


Novinarima se obratio i Muriz Memić.

- Ima pomaka. Davno smo rekli Davor i ja, ne možemo vratiti Dženana i Davida. Dobili su svi građani s otvaranjem istraga. Najstrašnije i najbolnije u ovim trenucima je što su i Dženan i David mogli preživjeti. Neko se iživljavao dok je Dženan umirao, neko je sve namještao. Tako je isto i s Davidom - rekao je Memić.


Dovest ćemo ovo do kraja

Dodao je da je sada sve na državnom Tužilaštvu.

- Drago mi je što Davor ide zadovoljan kući jer se, ipak, uspio izboriti. Ja nisam bio pod šatorom jer jer je moj predmet već bio u postupku i nisam mogao na taj način vršiti pritisak na tužioce. Opet im se zahvaljujem i na njihovoj hrabrosti. Mislim da ćemo dovesti ovo do kraja i da će se znati prava istina. Davor, Ifet i ja smo pokazali da smo za uređenu državu. Evo uređujemo i travu. Do Dženana i Davida sve je funkcionisalo, svi su mislili da funkcioniše pravna država. Ali vidjeli smo da nije tako - poručio je Memić.

Mnogi građani su došli pružiti podršku dvojici očeva koji se samo bore za pravdu za njihovu djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.