LIDER DNS-A

Nešić: Opredijeljeni smo za evropski put BiH

Od njih je tražio zaštitu izbornog procesa i volje građanja, uvjeren da su tu zbog opredjeljenja da pruže evropsku budućnost RS i Bosni i Hercegovini

Nešić: DNS je izrazio svoje opredjeljenje za evropski put. Agencije

H. J. I.

20.6.2022

Sa delegacijom Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga Tineke Strik, Violom fon Kramon (von Cramon) i Borisom Mijatovićem sastao se i lider DNS-a Nenad Nešić. 

- DNS je izrazio svoje opredjeljenje za evropski put RS i Bosne i Hercegovine, još jednom smo potvrdili da DNS na tom putu ne želi i nema namjeru da izgubi bilo koju nadležnost RS - rekao je Nešić.


On tvrdi kako Srbi, zajedno sa Bošnjacima i Hrvatima trebaju biti u prvom vagonu voza koji bi Bosnu i Hercegovinu odveo u Evropsku uniju.

- Evropska unija treba da ima razumijevanje prema RS i njenim interesima, prema našoj historiji - rekao je Nešić tvrdeći kako je delegacija Zelenih djelovala upućeno u dešavanja i Bosni i Hercegovini. Od njih je tražio zaštitu izbornog procesa i volje građanja, uvjeren da su tu zbog opredjeljenja da pruže evropsku budućnost RS i Bosni i Hercegovini.


Nešić je istakao i kako je postojala inicijativa o zajedničkom ručku evroparlamentaraca i lidera SNSD, DNS, SDS i PDP, ali da se toj ideji usprotivio lider PDP Branislav Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.