CRNA HRONIKA

Policija oduzela Ford i BMW

Autima divljali po cestama u Sarajevu i BiH

Autor:Am. K.

25.7.2014

 

Pripadnici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u utorak su u mjestu Plandište, općina Ilidža, zaustavili i kontrolirali Ford registarskih oznaka T90-M-054, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao Zuhdija Seferović iz Sarajeva.

Prekršajne evidencije

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je Seferović višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja u saobraćaju. On je sankcioniran u 62 slučaja, od čega je u 51 slučaju upravljao autom bez položenog vozačkog ispita.

S obzirom na to da se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja te da je nastavio činiti najteže oblike prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od njega je privremeno oduzet Ford.

Crveno svjetlo

Istog dana u ulici Kurta Šorka, općina Novi Grad Sarajevo, pripadnici Jedinice za saobraćaj zaustavili su i kontrolirali BMW registarskih oznaka E20-J-747, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao Elvis Alimanović iz Sarajeva.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je i on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH.

Sankcioniran je 38 puta, od čega je u 22 slučaja vozio bez položenog vozačkog ispita te prolazio raskrsnicu na znak crvenog svjetla.

S obzirom na to da se ni kod njega ranije izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja te da je nastavio vršiti najteže oblike prekršaja, i od njega je do okončanja prekršajnog postupka oduzet automobil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.