CRNA HRONIKA

Poginuo Dragomir Tomić

S. JEREMIĆ

22.8.2018

Danas poslije 14 sati na magistralnom putu M-17 u naselju Jakešnica kod Modriče dogodila se teška saobraćajna nesreća. 

Vozač automobila Polo, čiji su inicijali D. T. (68), iz Modriče poginuo je u sudaru s teretnim vozilom na magistralnom putu Doboj - Modriča u mjestu Jakešnica, potvrđeno je iz Policijske uprave u Doboju.

U ovom udesu povrijeđen je i vozač teretnog vozila Mercedes R. S. (35) s područja općine Modriče, saopćeno je iz policije.

Saobraćajna nesreća dogodila se u blizini "Nestro petrol" pumpe, a magistralni put Modriča – Doboj bio je zatvoren za saobraćaj zbog uviđaja.

Saobraćaj za Banju Luku i Doboj se preusmjeravao preko Vranjaka, desnom obalom rijeke Bosne. Kako smo nezvanično saznali, nastradao je Dragomir Tomić iz Modriče.

Bio je aktivan društveno-sportski radnik u Modriči, dugo godina bio je direktor Kulturno-sportskog centra u Modriči, a obavljao je važne sportske dužnosti u Odbojkaškom klubu ''Modriča''.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj naredio je da se tijelo stradaloga preveze na prosekturu dobojske bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Modriča.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.