OKRUŽNI SUD BANJA LUKA

Oslobođen optužbe za obljubu maloljetnice

Jugoslav Antešević je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

Okružni sud u Banjoj Luci

Foto: Arhiv


Okružni sud u Banjoj Luci izrekao je oslobađajuću presudu Jugoslavu Anteševiću po optužnici za obljubu nad nemoćnim licem, odnosno djevojčicom koja je tada imala 14 godina. 

Antešević je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora. Međutim, tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske nakon što je uvažio žalbu Anteševićevog branioca, advokatice Duške Bogojević. Naloženo je da se postupak ponovi pred banjalučkim Okružnim sudom i Antešević je jutros oslobođen krivice.

- Optuženi se oslobađa krivice jer tužilaštvo nije dokazalo da je počinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret - navode u sudu.

Duška Bogojević, pojašnjava da sud u prvostepenom postupku odbrani nije dozvolio saslušanje oštećene, koja je mijenjala iskaz, te izvođenje jednog materijalnog dokaza.

- U ponovljenom postupku ti dokazi su izvedeni i Vijeće je donijelo oslobađajuću presudu - rekla je Bogojevićeva.

Suđenje u ovom predemtu je bilo zatvoreno za javnost, pa detalji cijelog slučaja nisu poznati. Prema optužnici Antešević je djelo počinio u avgustu 2016. godine. Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu RS.

Više o temi

EPILOG AKCIJE ALFA 2
Trojica pritvorena, četvrtom ni sumnja nije dokazana
DETALJI AKCIJE ALFA 2
Na banjalučkim ulicama dilali pet vrsta droga
NA VRH

Komentari