NOGOMET

Željeli mu smrt, a sada bi ga vratili!

Avaz Sport

14.5.2018

Atletiko Madrid će, prema svemu sudeći, ovog ljeta ostati bez Antoana Grizmana (Antoine Griezmann). Klub će, najvjerovatnije, napustiti i drugi napadač Fernando Tores (Torres). 

Trener Dijego Simeone hitno traži rješenje za sljedeću sezonu, a vrlo rado bi u Madrid vratio igrača koji je u dresu Atletika igrao pet godina i u 230 utakmica postigao 100 golova. Serhio Aguero (Sergio) je svojevremeno bio jedan od najomiljenijih igrača Atletika, s kojim je 2010. godine osvojio Evropsku ligu i Evropski superkup. Međutim, nije se baš na najbolji način rastao s navijačima. 

Samo nekoliko sedmica prije nego što je dogovorio transfer u Mančester siti, Aguero je govorio da će sigurno u Atletiku odraditi cijeli ugovor i da ne namjerava otići. No, nekoliko dana kasnije zatražio je transfer i otišao u Englesku.

Navijači Atletika su na idućoj utakmici, protiv Stromsgodseta u Evropi, izvjesili transparent s natpisom: “Aguero, želimo da umreš.”

Aguero je poručio da se više nikad neće vratiti u Atletiko te je u Sitiju postao najbolji klupski strijelac u povijesti. U 292 nastupa dao je 199 golova i osvojio tri naslova prvaka, ali je ove sezone počeo padati u drugi plan. Menadžer Pep Gvardiola (Guardiola) forsirao je Gabrijela Žezusa (Jesus) i postalo je jasno da Argentinac više nije njegova prva opcija. To znaju i u Madridu, pa španski mediji pišu da će čelnici madridskog kluba ovih dana ispitati u kakvim su odnosima Gvardiola i Aguero i kakve su šanse da se on vrati u Atletiko.

Novac Atletiku neće biti problem jer će za Grizmana dobiti minimalno 100 miliona eura. Problem bi jedino mogla biti činjenica da je Aguero rekao da se nakon isteka ugovora sa Sitijem 2020. godine želi vratiti u svoj Independiente.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.