SARAJEVO

"Željeznice FBiH" o imenovanju UO: Tražimo stručnu upravu

Tvrde da su mala ulaganja u željezničku infrastrukturu i kapacitete

Sindikat ŽFBiH: S današnje pres-konferencije. A. S.

A. S.

11.12.2018

Predstavnici Sindikata "Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine" na pres-konferenciji održanoj danas u Sarajevu obratili su se javnosti povodom sjednice Nadzornog odbora u vezi s odlukom Vlade FBiH o imenovanju novog upravnog odbora na period od 12 mjeseci.

Predstavnici Sindikata tvrde da je odnos Vlade prema "Željeznicama FBiH" izuzetno loš, što se prvenstveno ogleda u malom stepenu ulaganja u željezničku infrastrukturu i kapacitete. Skrenuta je pažnja i na nesposobnost Vlade da u četiri godine mandata riješi problem uprave.

- Tražimo da se imenovanje uprave obavi na zakonit način da bi preduzeće moglo da radi strateški na duži period i da krenemo dalje te radimo za napredak firme i radnika – kazao je Amir Nukić, predsjednik Samostalnog sindikata željezničkih radnika u FBiH.

Amir Arapović, predsjednik Saveza sindikata željezničkih radnika u FBiH, izrazio je sumnju da se želi stvoriti problem tamo gdje ga nema.

- Nas ne zanimaju imena, ali tražimo stručnu upravu, u skladu sa zakonom i statutom firme – kazao je Arapović.

Andrija Jurković, predsjednik Nezavisnog sindikata željezničara u FBiH, kazao je da se se predstavnici Sindikata, kao i radnici, pitaju šta će biti nakon sjednice Nezavisnog odbora bez obzira usvoje li ili odbace prijedlog Vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.