DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Doživotna za krvnika

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" čitajte sažetak presude, reakcije majke Srebrenice, šta je rekao predsjednik SAD Džo Bajden, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, ambasada SAD, Evropska unija, državni sekretar SAD Blinken...

Piše: Avaz.ba

9.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Doživotna za krvnika.

Ratko Mladić je kriv i zbog teroriziranja i protupravnog napada na Sarajevo. Od aprila 1992. godine pa do kraja rata Sarajevo je granatirano i snajperisano. Navodi se da su hiljade civila svih uzrasta ubijene te da je Mladić bio učesnik ovog udruženog zločinačkog poduhvata s ciljem širenja terora među civilima Sarajeva. Kriv je i zbog uzimanja vojnika Ujedinjenih naroda za taoce.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" čitajte sažetak presude, reakcije majke Srebrenice, šta je rekao predsjednik SAD Džo Bajden, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, ambasada SAD, Evropska unija, državni sekretar SAD Blinken...

Donosimo i obraćanja sa sinoćnjeg zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a.

Olakšanje je da je ratnom zločincu Ratku Mladiću potvrđena kazna doživotnog zatvora za silne zločine koje je počinio u toku rata u BiH, kazao je za „Avaz“ ugledni politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije Kurt Basiner (Bassuener).

Ličnost dana je Priska Nijambe: Sramota Haškog suda.

Komentar dana pisao je Edin Skokić: Mladići umjesto Mladića.

Za "Avaz" je govorila i kćerka nane Fate: Mama je dobro, sve ovo joj je teško palo.

Na stranama Mozaika istražujemo zašto je prodaja stanova u BiH pala, a zašto su cijene u konstantnom rastu.

Na stranama Crne hronike otkrivamo šta kriju rokovnici svodnika te šta su svjedoci rekli u nastavku suđenja za prostituciju u Sarajevu. Ne propustite pročitati i detalje suđenja migrantu koji je ubio Jasmina Berovića.

Kakav je osjećaj vratiti se nakon skoro 18 mjeseci na scenu, zapjevati, zasvirati, a pritom gledati publiku u oči, najbolje zna Mile Kekin, frontmen benda „Hladno pivo“. Pročitajte šta je rekao u intervjuu za "Dnevni avaz".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.