UZ VISOKE MJERE SIGURNOSTI

Patrijarh Porfirije sutra stiže u Sarajevo

U subotu u 16:45 sati predviđen je doček patrijarha u Hramu rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu

Patrijarh Porfirije. Agencije

Fu. M.

15.10.2021

Patrijarh srpski Porfirije ovog vikenda posjetit će Mitropoliju dabrobosansku povodom jubijela 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.

U subotu u 16:45 sati predviđen je doček patrijarha u Hramu rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu.

U nedjelju u 8.30 bit će služeno Vaskršnje jutrenje sa Svetom arhijerejskom litrugijom u nastavku.

Istog dana u 15 sati predviđena je posjeta patrijarha srpskog Istočnom Sarajevu, gdje će ga dočekati gradonačelnik i načelnici svih šest gradskih opština.

Nakon dočeka i susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja od zgrade Gradske uprave do Trga Republike Srbije i dalje gradskim ulicama.

Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra doći do izmjene saobraćaja u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad, te da će istog dana nastupiti izmjene saobraćaja u ulicama Budakovići i Čekaluša u općini Centar.

- U ulici Zelenih beretki, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska, sutra će biti obustavljen saobraćaj od 17:00 do 20:00 sati, radi provođenja mjera osiguranja posjete  Porfirija, patrijarha Srpske pravoslavne crkve, od strane pripadnika MUP-a KS. Policija će regulisati i tok saobraćaja, te ga usmjeravati na alternativne pravce, a oni su: Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije i Obala Kulina bana - Zelenih beretki - Ćumurija - Obala Kulina bana - navode u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.