LIČNOST DANA

Noletov drugi dom

Teško je objasniti koliko za Bosansku dolinu piramida, Visoko i BiH znače uzastopne posjete jednog od najboljih sportista svijeta

Al. B

15.10.2020

Đoković: Visočke piramide smatra blagom Balkana. Agencije

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo je bio u BiH, u Sarajevu, a potom i u Bosanskoj dolini piramida u Visokom. 

Samo dan nakon poraza u finalu Rolan Garosa, sa suprugom Jelenom Đoković i u društvu Semira Osmanagića, opet je u tunelu Ravne proveo nekoliko sati.

Đoković je i u julu bio pored bosanskih piramida i kao da nije mogao dugo izdržati da im se ponovo ne vrati. Teško je objasniti koliko za Bosansku dolinu piramida, Visoko i BiH znače uzastopne posjete jednog od najboljih sportista svijeta. Teško je od neke druge tako važne osobe kod komšija, u sportu ili bilo kojoj drugoj oblasti, čuti toliko lijepih riječi o BiH. A one kao da nikada nisu bile potrebnije.

Kompleks u Visokom Đoković smatra blagom Balkana, ono što je Osmanagić otkrio smatra vanserijskim i vrlo bitnim za cijeli svijet. Prvi reket svijeta poziva sve sportiste da posjete Bosansku dolinu piramida.

Novak Đoković nije samo sportska veličina, a potvrđuje to i njegov bogat humanitarni angažman posredstvom Fondacije koja nosi njegovo ime. Ne možemo zaboraviti ni njegovu pomoć poplavljenim područjima u našoj zemlji. Zato Visoko i BiH, prema njegovoj vlastitoj želji, trebaju biti i jesu drugi dom ovog dobrog čovjeka. I tim se ponositi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.