PORUKE Nakon pisma predsjedavajućeg Predsjedništva reisu-l-ulemi

Iz IZBiH odgovorili Dodiku: Ne želimo polemizirati

A. L.

Foto: Arhiv


Islamska zajednica u BiH reagirala je na pismo koje je danas uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poglavaru IZ u BiH reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću.

Naime, portparol IZBiH Muhamed Jusić je za Avaz.ba kazao da ne želi polemizirati.

- Poruke reisu-l-uleme su bile jasne i nedvosmislene. Način na koji je gospodin Dodik odgovorio, govori i o njemu. Mi smo svoje rekli - kazao je Jusić.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas pismo poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću u kojem je istakao da institucije Republike Srpske čine sve da muslimanima, kao i drugim građanima RS omoguće sigurnost te da bi želio da je tako i u drugom dijelu BiH.  

- Izuzetno cijenim što kao vjerski poglavar izražavate zabrinutost za sigurnost svojih vjernika i tražite da se procesuiraju svi koji ugrožavaju njihovu ili sigurnost njihove imovine. Na to vas, između ostalog, poziva i funkcija koju obavljate. Informacije kojima trenutno raspolažem govore da institucije RS, na koje posebno aludirate u svom pismu, čine sve da muslimanima, baš kao i svim drugim građanima RS, omoguće i ličnu i sigurnost njihove imovine - istakao je Dodik u pismu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na