NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: FBiH još nema plan vakcinacije

Povodom smrti uglednog profesora Mahmuta Karalića, za "Avaz" piše akademik Esad Duraković

Avaz.ba

13.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: FBiH nema plan vakcinacije.

Kada će tačno u BiH stići prvi kontingent vakcina naručenih preko COVAX sistema? O kojoj količini je riječ? Jesu li to „Pfizerove“ vakcine? Na ova i brojna druga pitanja, nadležni u BiH, počevši od Ministarstva civilnih poslova BiH, a pogotovo Federalnog ministarstva zdravstva, nemaju odgovore i uskraćuju ih javnosti.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Oni se dobru ne mogu nadati.

Svjetski mediji ne prestaju pisati o krizi u BiH: Iako EU traži, Dodik neće migrante u RS.

Darija Kisić-Tepavčević, ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, dala je ekskluzivni intervju „Dnevnom avazu“. Za naš list govorila je o iskustvu primanja vakcine protiv korone, koronavirusu, vakcinaciji i očekivanjima.

Ličnost dana je Samir Mirvić: Oduševio regiju.

Grupa država protiv korupcije koja djeluje u okviru Vijeća Evrope (GRECO - Group of States against Corruption) objavila je drugi izvještaj o borbi protiv korupcije koji se tiče BiH. Pročitajte zašto je izvještaj GRECO-a porazan po bh. vlasti.

Povodom smrti uglednog profesora Mahmuta Karalića, za "Avaz" piše akademik Esad Duraković.

Bili smo u posjeti Šuhri Malić (85) iz Pečišta, koja živi u neposrednoj blizini Memorijalnog centra u Srebrenici, a koja je izgubila dvojicu sinova, mjesecima nije izašla iz svog sela.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje optužnice protiv Almedina Halaća koji je pucao u automehaničara pred djetetom zbog servo pumpe.

Đorđe David, muzičar i član žirija “Zvezda Granda”, ovih dana boravi u Sarajevu i priprema svoje kandidate za četvrti krug popularnog muzičkog takmičenja. Pročitajte šta je rekao za "Avaz".

Na stranama Sporta pročitajte razgovor sa nekadašnjim asom kluba s Koševa Risto Vidaković (52), koji već petnaestak godina uspješno plovi španskim, honduraškim i filipinskim trenerskim vodama, novi je šef stručnog štaba Mazija S&RC iz glavnog maldivijskog grada Malea!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.