NABAVKA VAKCINA

Još se čeka potpis ruske strane

Čekamo dostavu potrebne dokumentacije, kažu iz Zavoda

Davor Pehar, direktor Zavoda. Agencije

Piše: M. Sm.

22.3.2021

Iz Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) Federacije BiH danas su podsjetili  da su u četvrtak, 18. marta, po zaduženju Federalne vlade, potpisali ugovor sa kompanijom „Medimpex“ d.o.o. Sarajevo za nabavku vakcina protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

- Medimpex d.o.o. Sarajevo se ugovorom obavezao da isporuči 500.000 doza cjepiva Gam-Covid-Vac (SPUTNIK V) za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u 2021. godini, te da će prva isporuka od 100 000 doza cjepiva biti isporučena u roku od tri radna dana nakon potvrde o prihvaćanju akreditiva od prozvođača, a preostale isporuke od 400.000 doza cjepiva da će isporučivati sukcesivno.

Po ugovoru, dobavljač je dužan pribaviti potrebnu dokumentaciju definiranu ugovorom koja je osnov za otvaranje akreditiva u poslovnoj banci.

Istim ugovorom su precizirani i drugi rokovi koje Medimpex d.o.o. Sarajevo treba ispuniti.

S obzirom na to da Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, u skladu s ugovorom, čeka dostavu potrebne dokumentacije, u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati više informacija-saopćili su iz ZJZ BiH.

Iako to iz Zavoda precizno nisu naveli, iz saopćenja se da iščitati da se još čeka na potpis ugovora s ruske strane.

Također, kako smo saznali za sutra je zakazana sjednica Ad hoc tima koji će razmatrati naknadno pristigle ponude za nabavku vakcina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.