DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Granice na Balkanu su konačne

Veliki broj bh. građana i jučer se, kao i dan ranije, uputio ka Srbiji

Avaz.ba

5.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Granice na Balkanu su konačne.

Profesor Univerziteta „Johns Hopkins“ Edvard P. Džozef za „Avaz“ je kazao kako je ključno da Srbija prihvati zapadni poredak. Istakao je da je prihvatanje zapadnog poretka od Srbije uvjet za ustavnu reformu i funkcionalnu BiH.

Poruka posrednika Kučukovića premijeru Fadilu Novaliću: Vaši respiratori ubijaju ljude. U Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje Bakirovom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u aferi “Respiratori”.

Veliki uspjeh novotravničke kompanije BNT: Predstavljena nova domaća puška. Kako nam je potvrđeno, ova puška dobila je sve dozvole i prošla interna testiranja. Za sada je proizvedeno 10 prototipa

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Vizionar Fadil.

Vakcinacija: Veliki broj bh. građana i jučer se, kao i dan ranije, uputio ka Srbiji, a nakon novog poziva srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za besplatnu vakcinaciju u najbližem gradu u susjednoj državi.

Ličnost dana je Jovana Kolarić.

Na stranama Globusa čitajte: Predsjednik SAD Džo Bajden dolazi u Evropu. Amerika

se vraća u velikom stilu.

Slovenija pooštrila Zakon o strancima. Udar na bh. studente: 5.000 eura na računu ili ništa od studija. Prema procjenama, u Sloveniji studira oko 1.000 bh. građana.

Granična policija slavi 21 godinu postojanja, ali bez zlatnih znački. To je bila odluka Selme Cikotića (SDA), ministra sigurnosti BiH.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo prati pisanje medija: Inspekcija kreće u provjeru Sebijine diplome.

Uprkos izrazito povoljnoj epidemiološkoj situaciji vjenčanja ima, ali svadbi nema. Primjetan novi trend, održavanje intimnih ceremonija na otvorenom i u privatnim vilama.

Ekipa ’Avaza’ provela dan na terenu s radnicima KJKP ’Rad’. Ono što smo saznali je poražavajuće. Naime, u KS samo tri vozila odvoze smeće.

Tragedija koja je potresla cijelu BiH: Tuzla se danas oprašta od studentice Adise Atiković koja se predozirala tabletama. Tajnu zašto je to učinila odnijela je zauvijek sa sobom.

Na stranama Panorame donosimo kako je sajam šljive podijelio Gradačac. Naime, planirana dva sajma u isto vrijeme.

Saznajte kako je Bosanac postao tajni agent u Dubaiju. Jasmin Muratović jedan je od najuspješnijih modela, a iza njega su brojne modne kampanje.

Tomislav Brkić s Rolan Garosa za „Dnevni avaz“: Drago mi je zbog historijskog rezultata za BiH.

U današnjem „Dnevnom avazu“ donosimo politički prilog „Sedmica“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.