OZLOGLAŠENI NARKO BOS

Sva El Čapova djeca: Ima ih 13, neki su već preminuli

Uhapšeni sin Guzmana, koji je i sam vođa moćnog meksičkog kartela, jedan je od 13 djece El Čapa koje je dobio sa nekoliko žena tokom priličnog burnog dijela života koji je proveo na slobodi

El Čapo ima 13 djece. Printscreen

H. J. I.

8.1.2023

Krv na ulice Meksika vratila je vijest da je uhapšen Ovidije Guzman Lopez, sin Hoakina Guzmana Loere jednog od najozloglašenijih narko-bosova na svijetu, poznatijeg pod nadimkom El Čapo. Uhapšeni sin Guzmana, koji je i sam vođa moćnog meksičkog kartela, jedan je od 13 djece El Čapa koje je dobio sa nekoliko žena tokom priličnog burnog dijela života koji je proveo na slobodi.

Naime, Ovidije je jedno od četvoro djece koje je El Čapo dobio tokom svog drugog braka sa Griseldom Lopez Perez.

Ovdije je njegov "najpoznatiji sin", koji se u kriminalnom svijetu dosta približio položaju koji je imao njegov otac. Tokom prethodnih godina rukovodio je kartelom iz Sinaloe u kojoj je kriminalna organizacija i nastala u drugoj polovini prošlog vijeka.

Koliko je bio "značajan igrač" u narko svijetu govori i podatak da se meksička vlada sprema da proglasi pobjedu u borbi protiv nasilja. Posljednjih je mjeseci u toj državi izbila epidemija nasilja, koja se smatra najsmrtonosnijom u novijoj historiji.

Da iza toga stoji El Čapov sin ukazuje to što je nakon njegovog hapšenja uslijedio krvavi pir. Naoružane su bande na raciju koju je naredila vlast odgovorile paljenjem vozila i blokiranjem glavnih saobraćajnica koje vode iz grada.

Ovdije je El Čapov "najpoznatiji sin". Printscreen

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju autobuse i teretna vozila u plamenu. Na Twitteru se pojavilo mnoštvo video snimaka koje prikazuju pucnjavu i policijsku raciju.

Očevim stopama

Stopama El Čapa krenuli su i ostali njegovi sinovi. Najstarije njegovo dijete ima 39 godina, a dobio ga je u braku sa Alehandrinom Marijom Salazar Hernandez sa kojom se oženio sa 1977. godine na maloj ceremoniji u gradu Hesus Marija u Sinaloi. Par imao najmanje troje djece: Cesara, Ivana Arčivalda i Hesusa Alfreda. El Čapo ih je smjestio na ranču u Hesus Mariji.

Brak nije dugo potrajao, a kada je imao 30 godina ponovo se zaljubio u bankaru Estelu Penju, koju je kidnapovao, a kasnije su se i vjenčali.

Stopama El Čapa krenuli su i ostali njegovi sinovi. Printscreen

Ni ta ljubav nije potrajala, pa se sredinom osamdesetih Guzman još jednom oženio. Tada je u brak stupio sa majkom sada uhapšenog Ovidija, sa kojom je pored njega dobio još troje djece – Edgara, Hoakina i Griseldu Gvadalupe.

U novembru 2007. godine, El Čapo se ponovo oženio i to sa 18-godišnjom misicom Emom Koronel Aispuro, kćerkom jednog od njegovog zamjenika.

avgustu 2011. godine, Ema je rodila bliznakinje Mariju Hoakinu i Emali Gvadalupe. Printscreen

U avgustu 2011. godine, Ema je rodila bliznakinje Mariju Hoakinu i Emali Gvadalupe u bolnici u Los Anđelesu u Kaliforniji.

Poznato je da su djevojčice oca posjetile tokom suđenja 20. decembra 2019. godine , a da je on tom prilikom zaplakao kada ih je vidio.


Inače, Ema često objavljuje privatne fotografije na svom Instagram profilu, pa se na pojedinim ponekad nađu i njene kćerkice.

Njih dvije sada imaju 11 godina i čak 28 godina su mlađe od najstarijeg El Čapovog sina. Riječ je o Ivanu Arčivaldu Guzmanu, jednom od također čelnih ljudi kartela. Zadužen je za logistiku i organizovanje transporta droge i oružja.

Hesus Alfredo Guzman Salazar

Još jedan od istaknutijih sinova El Čapa je Salazar koji je postao poznat nakon što je kidnapovan od strane rivalskog kartela. Bio je među šestoro muškaraca koji su kidnapovani u Puertu Valjarti. Prema izvještajima, napadači su upali u jedan luksuzni restoran i odveli šestoricu muškaraca u zatočeništvo.

Smatralo se da su i dvojica Hesusove braće također kidnapovana, ali mu je sin oslobođen sedam dana nakon incidenta.

Kasnije je Salazar optužen za krijumčarenje narkotika u Sjedinjenim Američkim Državama.

Edgar Guzman Lopez ubijen sa samo 22 godine

Prljavi poslovi El Čapa koštali su života njegovog sina Edgara koji je ubijen sa samo 22. godine. Nastradao je na parkingu tržnog centra u Meksiku. Ubijen je sa još dvojicom mladića 2008. godine, dok su na parkingu čekali svoje djevojke da završe sa kupovinom. 

Inače, spletom nesrećnih okolnosti usmrtili su ga pripadnici klana Sinaloa.

Rosa Isela Guzman Ortiz

Najstarija kćerka El Čapa je Rosa koja živi u Kaliforniji i ima dvoje djece sa Visenteom Zambadom Nieblom, koji je sin narko bosa Ismaela Zambade.

Ona je u prvom intervjuu za Guardian 2015. godine, izjavila da održava prijateljstva sa "narko-juniorima", odnosno članovima druge generacije kartela.

Cezar Guzman Salazar

Cezar, kao i Edgar više nije među živima. Kidnapovan je zajedno sa braćom, od strane rivalskog kartela. Prema pisanju New York Posta, Cezar je ubijen prije šest godina.

Alehandrina Gisel Guzman Lopez

Godine 2012. tada Alehandrina Grisel Guzman Salasar (31) tvrdila je da je El Čapova kćerka dok je prelazila američku granicu u San Dijegu.

Uhapšena je zbog optužbi da je ušla u zemlju uz lažnu vizu. Neimenovani zvaničnici kažu da je ta žena kćerka Marije Alehandrine Salazar Hernandez, ali se činilo da nema značajnu ulogu u kartelu.

Planirala je da se sretne sa ocem svog djeteta u Los Anđelesu i da se porodi u SAD. Kasnije je deportovana natrag u Meksiko, jer je priznala da je koristila lažnu vizu da uđe u Ameriku.

O četvoro djece javnost ne zna ništa

O još četvoro djece El Čapa, Griseldi Gvadaplupe Guzman Salazar, Kimu Guzmanu, Hoakinu i Laiši niko ne zna gotovo ništa osim toga da im je otac ozloglašeni narko bos, a o njima ne postoje podaci na internetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.