MINUTA

Miro Trovač

Vjerovatno bi se ratnom zločincu Dariju Kordiću izuzetno svidio prijedlog HDZ-ovog jastreba

Bakirova minuta. Avaz

Piše: Bakir Hadžiomerović

23.8.2019

Televizijski prijenosi fudbalskih utakmica beogradskih klubova u susjednoj Republici Hrvatskoj smatraju se zabavom visokog rizika. Preksinoć su, tako, Kninom i okolinom marširale “bojne tupoglave”, maskirani idioti koji mačetama, flašama i šakama razbijaju ljudske glave i inventare. U “kristalnoj noći” isprebijano je nekoliko srpskih povratnika na spaljenu zemlju. Među žrtvama su i žene. I devetogodišnji dječak.

Kladio bih se da tokom učestalih šovinističkih pohoda bojovnici “bojne tupoglave” rado urlaju Thompsonovu “Bojnu Čavoglave”. Tako, valjda, dokazuju kako su za dno spremni i kretenluku vjerni! Osim toga, recentne kninske mete nesumnjivo posjeduju i neoprostivi krimen, da prostite, krivu vjeru pravoslavnu. Nažalost, veoma ružno stoje stvari u lijepoj zemlji Hrvatskoj. U jeku propale turističke sezone privrženost pogrešnom klubu dovoljna je indikacija za uputnicu na puni bolnički pansion. 

Virus ljigavog nacionalizma s najviše državne razine (od Pantovčaka preko Markovog trga do saborskih klupa) očigledno je inficirao cjelokupno društvo. Pa su vijesti iz crnih hronika postale skoro uobičajene. Potpuno je, pri tome, svejedno jesu li napadnuti gostujući vaterpolisti na splitskoj Rivi, sezonski radnici na Braču ili, štajaznam, Martina Mlinarević u Čitluku.

Kad se jednom pusti iz boce, zloduha je nemoguće kontrolirati. Zna to vrlo dobro i Miro Kovač, desničarski kandidat za čelnika hrvatskog HDZ-a. On je, stoga, nedavno sa pozicije predsjednika Odbora za vanjsku politiku Sabora RH javno predložio podjelu Bosne i Hercegovine. Tri naroda, tri jezika, tri parlamenta, tri vlade... Da skratimo, Kovač u klimavom savezu tri etničke (para)državice prepoznaje šansu za prosperitet bh. Hrvata, ali i Hrvatske općenito.

Vjerovatno bi se ratnom zločincu Dariju Kordiću izuzetno svidio prijedlog HDZ-ovog jastreba. Problem, međutim, leži u tome što je trovač Miro totalno prosvir'o…




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.