LIČNOST DANA

Nihad ef. Ahmetović: Bogatstvo Bosne

Ahmetović je u razgovoru za naš list rekao da je sretan zbog reakcija, ali da ga žalosti što je njegov potez vijest

Ef. Ahmetović: Lijep gest obišao region. Avaz

Piše: E. T.

7.11.2020

Prozorski imam Nihad ef. Ahmetović prošlu je subotu dobio poziv da se pojavi na mladoj misi velečasnom Josipu Dediću, s kojim je, inače, i veliki prijatelj. Nije se dvoumio niti jedne sekunde, nego je poziv prihvatio objeručke.

Onda je na red došla misao šta pokloniti velečasnom Dediću, koji mu je i prijatelj. Ef. Ahmetović je izabrao časni Kur'an. Ovaj njegov gest vratio je nadu i vjeru u ljude. Vijest o ovom gestu pozdravile su stotine hiljada ljudi.

Ahmetović je u razgovoru za naš list rekao da je sretan zbog reakcija, ali da ga žalosti što je njegov potez vijest. Razočaran je moralnom hipokrizijom, teškim vremenom koje su načinili oni drugi, manje dobri ljudi. Ljudi kojima su podjele primarne jer bez njih ne mogu doći u udobne fotelje vlasti.

Ali, kako je odavno poznato, narod ne pravi razlike, narod odavno živi zajedno, poštuje drugog i drugačijeg, jer je to, kako kaže, bogatstvo koje je Bosna oduvijek imala.

Nihad ef. Ahmetović rođen je 8. septembra 1983. godine u Prozoru. Osnovnu školu pohađao je u Gračanici, Jablanici i Ostrošcu. Završio je Karađoz-begovu medresu u Mostaru. Na službu u Medžlis Islamske zajednice Prozor stupa odmah po okončanju školovanja u medresi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.